Andreas Johansson och Pauline Albringer driver tillsammans en byggnadsvårdbutik i Grillby, strax utanför Enköping.
Här finns linoljefärg och äggoljetempera i många kulörer, pigment, tapeter, kalkprodukter, beslag, trävaror och detaljer av snickarglädje m.m. Du hittar också en mängd prover på historiska tyger för möbler, gardin och inredningssömnad. Till och med vackra franska sidentyger.
Butiken i Grillby säljer framför allt sådan isolering som är naturlig och hållbar - cellulosa, linisolering och lindrev.
En spännande produkt de saluför är skumglas, något som påminner om lätta och porösa pimpstenar. Produkten är lätt att hantera, oorganiskt, drar inte till sig fukt och fungerar därför bra som grundfyllning under hus. Isoleringsförmågan förblir alltid densamma eftersom materialet förblir torrt.
I anslutning till butiken kläs möbler, skapas praktfulla gardinarrangemang och överdådiga draperier, men även gardinuppsättningar för det lilla torpet.
Pauline tycker det är roligt att skapa gardiner utifrån kundens ideér eller att få chansen att ge en antik eller omtyckt möbel ett fortsatt liv i hemmet.
Viktigt för Andreas och Pauline är att väva samman sina respektive specialiteter - att framhäva att de har kunskap både om miljövänligare husprodukter och inredning med kvalitet i form av tapeter och tyger.

Storgatan 21, Grillby
www.byggnadsvård.com
epokbyggnadsvard@gmail.com
Tel Pauline 0705502092, textil och tapetsering
Tel Andreas 0706720122, färg och byggnadsvård
 

Dingtuna, Västerås
Dingtuna Tibble, Västerås
Grillby, Enköping
Västerås